Risotto med pesto och pinjenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 8 ingredienser

Risotto al Pesto Genovese - klassiska italienska smaker i en krämig risotto med vitlök, pesto och rostade pinjekärnor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
3 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris
ca 2 dl
torrt, vitt vin
ca 1 liter
kycklingbuljong, varm
Vitlöksolja
1
vitlöksklyfta, finhackad
Till servering
färska basilikablad
2 msk
pinjenötter, rostade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

1 kommentar

madeleine åkerberg

Fantastisk gott!
Lägg till räkor (stora) med olivolja, sambalolek och vitlök i ugnsfast form. Tillaga i ugnen på 250 grader i ca 6 min. Lägg en matsked sambaolek, en riven vitlök i buljongen! Ger lite mer sting!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...