Risotto med grön sparris, räkor och spenat

  • Tillagning

Risotto con Asparagi, Gamberetti e Spinaci - en risotto för dig som längtar efter grön sparris på våren och älskar räkor!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (37)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost.

Smaksätt med salt och peppar.

Skär ner sparrisarna i mindre bitar.

Stek dem hastigt i olivolja i en stekpanna.

Tillsätt räkorna och spenaten.

Salta och peppra.

Vänd ner halva blandningen i risotton.

Fördela risotton på tallrikarna, garnera med resten av blandningen och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.