Risotto med salvia och grillad kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (69)

(69)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 12 ingredienser

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
13 dl
kycklingbuljong, vatten och tärning eller fond
2
schalottenlökar
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris eller Zeta Casa Di Luca Arborioris
eller Zeta Casa Di Luca Arborioris
1/2 dl
färsk salvia, plockad och hackad
2-3 msk
pinjenötter
500 g
kycklingfiléer

Gör så här

Tips!

Carnaroliris och Arborio är de klassiska rissorterna för risotto. Carnaroli, ”kungen av risotto” ger något mer tuggmotstånd än Arborioris.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (69)

(69)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...