Risotto med citron och rucola

  • Tillagning

Risotto al Limone e Rucola - Risotto med frisk smak av citron och rucola.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda citronolivolja och rivet skal av citron i en liten skål och låt dra medan du gör risotton.

Börja med att värma buljongen i en kastrull för sig.

Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost.

Smaksätt med salt och peppar.

Skär rucolan i mindre bitar (spara några hela till garnering).

Vänd ner rucolan och 3 msk Crema di Balsamico Limone i risotton.

Fördela på tallrikarna.

Skeda över citronolivolja och garnera med rucolablad, parmesanost och citronskal.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Risotto med citron och rucola"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.