Risotto med broccoli och mozzarella

  • Tillagningstid

Risotto con Broccoli e Mozzarella - härliga färger och karaktäristiska milda smaker av broccoli och mozzarella.

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Tillsätt broccolibuketterna när det återstår 4 minuter av koktiden.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost.

Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner mozzarellan och bladpersiljan.

Fördela risotton på tallrikarna och ringla lite olivolja över riset.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.