Risotto Frutti di Mare

  • Tillagningstid

Risotto Frutti di Mare är en fantastisk risotto för dig som gillar skaldjur!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till servering
  • olivolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tina skaldjuren om de är frysta.

Stek dem tillsammans med vitlök och olivolja i en riktig het stekpanna i 2 minuter.

Rör i den grovhackade tapenaden och smakätt med salt och peppar.

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Därefter börjar du med risottokastrullen.

Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja, i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess att riset har blandat sig väl med löken och känns torr.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen lite i taget.

Börja med 3-4 dl, ta sedan1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Den ska bli lös med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd.

Det tar tillsammans cirka 18-20 minuter.

Koka med sparrisen den sista 3-4 minuterna.

Ta bort kastrullen från värmen, vänd ner cirka 2 msk olivolja och parmensanost.

Osten och oljan gör risotton fastare och krämigare.

Smaksätt med Crema di Balsamico Limone.

Fördela risotton på tallrikarna och garnera med de nystekta skaldjuren.

Ringla över lite citronolivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.