Risotto con Borlotti

  • Tillagning

En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm 3 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt vit- och rödlöken och rosmarinkvisten.

Låt fräsa en stund utan att löken tar färg.

Lägg i borlottibönorna med sitt spad och låt sjuda i några minuter.

Ta ur rosmarinkvisten och lägg den åt sidan.

Spara några bönor och kör resten i en matberedare.

Gör rent den tjockbottnade kastrullen och värm resten av olivoljan i den.

Tillsätt riset och fräs under omrörning.

Tillsätt bönmoset och rosmarinkvisten.

Rör om.

Häll på lite av buljongen, sedan vinet.

Tillsätt sedan under ständig omrörning mer buljong allteftersom den kokar in.

Ta upp rosmarinkvisten efter ca 10 minuter.
Hela risottoprocessen tar ca 20–25 minuter.

Tillsätt parmesanosten och de sparade hela borlottibönorna under de sista minuterna.

Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Risotto con Borlotti"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.