Ribollita

  • Tillagning

En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 gul lök hackad
  • 4  vitlöksklyftor hackade
  • 1 stjälk blekselleri skivad
  • 2  morötter tärnade
  • 1 bit vitkål nedskuren
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 100 g sidfläsk i bit
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • några blad salvia färsk
  • några kvistar  timjan
  • 1 fpk 380 g Zeta Stora vita Bönor Ekologiska sköljda
  • salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn lök, vitlök, selleri, morot och kål i olivolja med sidfläsket utan att det tar färg.

Häll på vatten, buljongtärning, salvia och timjan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är klara.

Lägg i bönor och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med bröd och ringla över lite olivolja över soppan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ribollita"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.