Ribollita

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 14 ingredienser

En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 stjälk
blekselleri skivad
2
morötter tärnade
1 bit
vitkål nedskuren
100 g
sidfläsk i bit
1 liter
vatten
1 tärning
hönsbuljong
några blad salvia färsk
några kvistar timjan
1 fpk
salt
svartpeppar
Till servering
gott bröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Elma Blondin

Perfekt maträtt på sommarlovet-härliga smaker, kan lagas i förväg för många… mer tid för umgänge. Kan varieras efter det man har hemma. Favorit!

Carina

Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco