Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

  • Tillagning

En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk 140 g bacon tärnat
  • 1 gul lök nedskuren
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1/2 purjolök skivad
  • 1/2 savoykål nedskuren
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 1 fpk 380 g Zeta Kidneybönor Ekologiska sköljda
  • 2-3 skivor dagsgammalt surdegsbröd i bitar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och kål i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

Häll på vatten och lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad.

Låt småkoka 1 timme.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner kidneybönor och bröd innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.