Potatis- och lökflarn med parmesan

  • Tillagningstid

Tunna skivor av potatis och lök gratineras i ugnen med vin och parmesan. Ett fantastiskt tillbehör till middagen, på buffébordet eller som förrätt!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva potatis och lök tunt, gärna med hjälp av en mandolin.

Blanda med olivolja och krydda med salt, peppar och timjan.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Häll på vin och grädda i ugn på 200 grader ca 25 minuter tills den fått fin färg.

Ta ut och strö på parmesanosten.

Servera direkt som tillbehör, på buffén eller som förrätt med en god sallad!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.