Pizza med getost

  • Pizza deg
  • Tillagningstid

Getost är fantastisk som smaksättare och passar till många rätter. Här på pizza med oliver! En kombination du bara måste testa.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 msk Zeta Tomatpuré, tub
  • 1 förpackning Zeta Getost, á 150 g smulad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 burk Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Så här gör du pizzadegen: Rör ut jästen i vatten i en degbunke.

Blanda i socker, salt, olivolja.

Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart.

Det tar cirka 10-20 min.

Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min.

Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper.

Så här gör du pizzatoppingen: Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och skiva löken tunt.

Arbeta ut pizzadegen på en plåt. Blanda pizzasåsen med tomatpuré och bred ut över pizzabotten.

Grädda pizzabotten 5 minuter utan topping i mitten av ugnen för att få den frasig.

Ta ut pizzabotten och lägg på löken.

Grädda ytterligare 10–15 minuter, tills löken mjuknat och fått lite färg.

Tag ut pizzan, strö över smulad getost, oregano och oliver.

Krydda med salt och peppar.

Ringla olivolja över pizzan precis innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.