Pizza bianca med karamelliserad lök

  • Tillagningstid

Vit pizza med sötsyrlig lök och mascarpone.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smält sockret långsamt i en kastrull, det ska få ungefär samma färg som ljus sirap.

Lägg i löken i det karamelliserade sockret och rör runt lite.

Häll på vinet och sänk värmen.

Låt löken sjuda försiktigt tills den blir helt genomskinlig.

Sätt ugnen på 220 grader.

Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper och pricka hål i degen med en gaffel.

Grädda först pizzabotten, så den blir krispig och gyllenbrun.

Bre ut mascarpone på den gräddade pizzan och strö överparmesan, grädda pizzan igen i cirka 3 minuter.

Tag ut ur ugnen och toppa pizzan med karamelliserad lök, gräslök, salt och peppar.

Droppa över lite tryffelolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Zeta Mascarpone är en mjuk och fyllig italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet. En ost som används mycket i det italienska köket.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.