Pasta Pipette Rigate med köttfärssås toppad med feta

  • Tillagning av örter
  • Tillagning av pasta och köttfärssås

Italiensk klassisk köttfärssås med smak av feta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita Tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fpk Zeta Körsbärstomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Stek nötfärs i olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.

Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten och örter och låt helst puttra 1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Blanda köttfärssåsen med pastan.

Smula över feta vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pasta Pipette Rigate med köttfärssås toppad med feta"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.