Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

  • Tillagning
  • I kylen

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 1/2 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • fänkålsdill, om det finns
  • 3-4 små morötter, skalade och delade på längden
  • 1 zucchini, skivad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp vinäger, vatten, socker, salt och lagerblad, rör om.

Lägg i alla grönsaker utom zucchinin och koka upp, koka i 1 minut.

Låt svalna och lägg i zucchinin och den eventuella fänkålsdillen.

Lägg grönsakerna i en glasburk med tätslutande lock och häll på lagen.

Låt stå minst ett dygn och grönsakerna håller tio dagar i kylskåp.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.