Piadina – italienska tunnbröd

  • Tillagning

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 7 dl  vetemjöl, á 420 g
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • 3 dl kallt vatten
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.

Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.

Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja.

Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna.

Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Piadina härstammar från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller ofta brödet med färskost grönsaker och skinka eller salami. Eftersom brödet bakas med bakpulver så går det enkelt och snabbt att göra.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.