Pestobakad lax med marinerad rödlök

  • Tillagning

En långsam stekning i ugn på en lägre temperatur gör att laxen blir mörare och saftigare. Servera den pestobakade laxen med marinerad rödlök.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Gnid in laxen med olivolja och krydda med salt och peppar.

Lägg i en ugnsfast form.

Lägg på pesto och baka i ugn på 150 grader ca 35 minuter.

Kontrollera med en gaffel att laxen är klar.

Skär rödlöken i 1 cm tjocka skivor.

Stek snabbt i varm stekpanna på ena sidan i lite olivolja.

Lägg sedan upp på fat och pressa över citron.

Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Låt marinera minst 30 minuter.

Servera laxen på ett fat.

Garnera med rödlöken.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Pestobakad lax med marinerad rödlök"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.