Pennette Rigate med italiensk, fyllig tomatsås

  • Tillagning

Klassisk vegetarisk pasta med tomatsås. Hemligheten med den goda såsen är att välja goda tomater och låta alla smakerna puttra ihop sig ordentligt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlök i olivolja några minuter utan att den får färg.

Häll på tomater, vin, vatten.

Krydda med lite strösocker, salt och peppar.

Lägg i basilika och låt puttra ca 25 minuter.

Smaka av igen.

Blanda med nykokt pasta.

Servera med nyriven parmesan och lite god olivolja att ringla över.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    ”Hacka” tomaterna genom att sticka ner en sax i burken och klippa några gånger.

Skriv en kommentar till "Pennette Rigate med italiensk, fyllig tomatsås"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.