Pasta med fläsk och champinjoner

  • Tillagning

Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Pasta
  • 400 g fläskkotletter benfri, tunt skivad
  • 4 msk  Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 200 g champinjoner skivade
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 rosmarinkvist
  • 1/2 rivet skal av citron
  • salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.

Bryn fläskköttet i olivolja på hög värme i en stekpanna.

Lägg åt sidan på en tallrik.

Stek champinjonerna och vitlöken i en och samma panna i någon minut.

Tillsätt eventuellt mer olivolja.

Häll på vin, vatten och buljongtärning.

Låt koka ihop 2-3 minuter.

Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med rosmarin och citronskal.

Smaksätt med salt och peppar.

Blanda köttet med persiljan och den nykokta pastan.

Lyft upp rosmarinkvisten innan pastan ska serveras.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pasta med fläsk och champinjoner"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.