Pasta Bolognese med bönor

  • Tillagning

Köttfärssås med bönor med en riktigt god bandpasta och rikligt med parmesan.

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Olivolja extra mild eller Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 gul lök finhackad
  • 2  vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1 fpk á 400 g Zeta Plommontomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt
  • peppar
  • 1 fpk Zeta Blandade bönor t.ex. Zeta Kidney Zeta Borlottibönor Zeta Cannellinibönor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri, stek i ytterligare någon minut.

Rör i tomatpuré, matlagningsvin eller vinäger och tomater.

Koka upp och smula ner buljongtärningen och örter.

Låt sjuda under lock i ca 40-60 minuter. (Har du bråttom, låt det koka under tiden pastan kokar.)

Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten.

Smaksätt med salt och peppar.

Innan servering tillsätt en burk avrunna och sköljda bönor.

Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pasta Bolognese med bönor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.