Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötterna

Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

Ingredienser

4 portioner

    Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • körsbärstomater
  • 500 g körsbärstomater halverade
  • 4 msk Zeta Olivolja
  • vitlöksklyftor
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • honung
  • 1 msk honung eller råskocker
  • flingsalt
  • ½ tsk flingsalt
  • örter
  • 1-2 tsk örter t.ex. hackad rosmarin, salvia eller basilika

Till servering

Så här gör du

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda olivolja med vitlöksskivorna , honung, salt och örter. Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en långpanna. Sätt in tomaterna i ugnen i 1½ timme.
Koka upp 4 liter vatten och salta rikligt. Koka pastan enligt minutanvisningen på paketet. Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Servera med parmesan, pinjenötter och olivolja.

  • Tillagningstid:1 tim 30 min
  • Svårighetsgrad:1Lätt
Rösta på receptet:

3.74 av 5 (19 röster)
 

Börja skriva för att söka!