Pappardelle med köttfärssås

  • Tillagning

Pappardelle al ragu - Köttfärssås blir extra gott tillsammans med pappardelle och oliver.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till servering
  • Till servering eller Zeta Storbit Grana Padano 16 mån
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Stek löken i olivoljan i en stekpanna med vitlök och chili tills löken är genomskinlig och mjuk.

Lägg i köttfärsen och stek den i några minuter.

Häll i vin och låt det puttra 5 minuter.

Rör om då och då.

Lägg i salt, svartpeppar, socker, tomatpuré och oliver, rör om ordentligt och sänk värmen så att såsen bara nätt och jämnt bubblar.

Låt såsen puttra med locket på minst 1 timme.

Rör om då och då, häll i lite vatten från pastakoket om den blir torr.

Koka pastan och häll av vattnet när pastan nästan är klar.

Lägg över pasta i stekpannan med köttfärsås och sjud ytterligare 1 minut samtidigt som du rör om ordentligt.

Servera med riven parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Vill du kan du lägga i en skalad och fint skuren morot och en fint skuren selleristjälk med löken

Skriv en kommentar till "Pappardelle med köttfärssås"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.