Pappardelle med blåmusslor och chili

  • Tillagning

Härliga färger och smaker med musslor, chili och persilja - och pasta förstås!

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Tvätta och borsta musslorna noga.

Släng de som inte sluter sig när du knackar på dem.

Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan.

Slå på vinet, koka upp och lägg i musslorna.

Lägg på ett lock och koka 2 minuter tills musslorna öppnat sig. (De får inte koka för länge eftersom de kan bli sega.)

Ta upp musslorna med en hålslev (släng de som inte öppnat sig) och ta bort den ena skalhalvan, om du vill.

Tillsätt tapenade, rivet citronskal och citronsaft i buljongen.

Smak av med salt.

Vänd ner pappardellen och blåmusslorna i buljongen med bladpersiljan och värm upp under 1 minut medan du rör om.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pappardelle med blåmusslor och chili"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.