Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

  • Tillagning

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 tomater i bitar
  • 1/2 gurka urkärnad i bitar
  • salt
  • 1 liten rödlök fint hackad
  • 25 basilikablad strimlade
  • 2 fpk Zeta Stora vita bönor sköljda och avrunna
  • 3 skivor rostat och finsmula lantbröd eller dagsgammalt lantbröd i tärningar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att lägga tomat och gurkbitarna i lite salt.

Låt stå 5-10 minuter tills grönsakerna vätskat sig lite.

Gör vinägretten: rör ihop rödvinsvinäger, salt och peppar.

Tillsätt olivoljan.

Blanda vinägretten med grönsaker (med sin vätska), bönor och brödtärningar.

Ställ salladen åt sidan tills brödet sugit åt sig vätskan och vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.