Paella med kyckling och skaldjur

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 18 ingredienser

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
fryst skaldjursmix
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1
gul lök, finhackad
1
röd paprika, tärnad
2
vitlöksklyftor, finhad
½ msk
paprikapulver
1 frp
saffran, 0,5g
4 dl
Carnaroliris
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor, oskalade
2 dl
frysta gröna ärtor eller
150 g
frysta haricots verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco