Paella med kyckling och skaldjur

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser

4-6 portioner

    skaldjursmix
  • 350 g fryst skaldjursmix
  • kycklinglårfilé
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl Zeta Olivolja
  • salt
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • gul lök
  • 1 gul lök , finhackad
  • vitlöksklyftor
  • 2 vitlöksklyftor , finhackade
  • röd paprika
  • 1 röd paprika , tärnad
  • paprikapulver
  • ½ msk paprikapulver
  • saffran
  • 1 pkt saffran (0,5g)
  • Zeta Paellaris
  • 4 dl Zeta Paellaris (= 1 påse)
  • Zeta Körsbärstomater
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater (á 400 g) eller
  • körsbärstomater
  • 1 ask körsbärstomater à 250 g
  • vatten
  • 7 dl kokande vatten
  • kycklingfond
  • 3 msk kycklingfond
  • räkor
  • 400 g räkor , oskalade
  • gröna ärtor
  • 2 dl frysta gröna ärtor eller
  • haricots verts
  • 150 g frysta haricots verts
  • citron
  • 1 citron till servering

Så här gör du

Tina skaldjuren och låt rinna av i ett durkslag. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar och bryn i olivolja i en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra 20 minuter under lock tills riset är genomkokt. Vänd ner skaldjursmixen i paellan. Lägg räkor och ärtor på toppen och lägg på locket. Låt stå i 3 minuter och låt räkor och ärtor bli varma. Servera med citronklyftor

  • Tillagningstid:30 minuter
  • Svårighetsgrad:3Medium
Rösta på receptet:

3.5 av 5 (44 röster)
 

Börja skriva för att söka!