Olivpanerad torsk med blomkålspuré

  • Tillagning

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär bort det gröna på blomkålen.

Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt.

Lägg i en kastrull och täck med lättsaltat vatten.

Koka blomkålen mjuk i 10-15 minuter.

Häll bort vattnet och ånga av ordentligt.

Tillsätt mascarponen och mjölken, koka ihop i 2 minuter.

Mixa till en jämn puré med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Rör i gräslöken

Vänd runt torskbitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme.

Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl.

Stek den i rikligt med olivolja 2-3 minuter på varje sida.

Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Olivpanerad torsk med blomkålspuré"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.