Olive Ascolane

  • Tillagning

Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto.

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till panering
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att kärna ur oliverna.

Stek sedan färsen i olja i en stekpanna.

Salta och peppra.

Låt färsen svalna något.

Mixa färsen grovt i en matberedare tillsammans med prosciutto.

Blanda färsen med muskot, riven parmesan, ströbröd och uppvispat ägg.

Fyll oliverna med smeten.

Lägg mjöl på ett fat, vispade ägg på ett annat och ströbröd på ett tredje.

Rulla oliverna i mjölet, sedan äggen och sedan ströbrödet.

Värm solrosoljan till 180 grader.

Fritera alla de fyllda oliverna samtidigt i en djup stekpanna ca 5 min tills de är gyllenbruna.

Servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Olive Ascolane"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.