Citronsorbet

En frisk läskande efterrätt av citron som passar perfekt efter en mättande festmåltid

Citronsorbet

Ingredienser

4 portioner

    strösocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • vatten
  • 1 dl vatten
  • gelantinblad
  • 1 gelantinblad , blötlagt
  • basilikablad
  • Några basilikablad
  • citronsaft
  • 1 dl pressad citronsaft
  • mjölk
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

Koka upp strösocker och vatten. Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika. Låt sockerlagen svalna något. Blanda i citronsaft och mjölk och sila. Häll i glassmaskin och kör till sorbet. Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen. Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.

  • Tillagningstid:30 minuter
  • Svårighetsgrad:3Medium
Rösta på receptet:

3.79 av 5 (19 röster)
 

Börja skriva för att söka!