Minipizzor med sardeller och oliver

  • Förberedelser
  • Degen ska jäsa i
  • Gräddas i ugnen

Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (18)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med det ljumma vattnet.

Tillsätt olivolja och salt.

Arbeta in mjölet i degvätskan i bunken och knåda till en smidig deg.

Låt jäsa i en timme under handduk i rumstemperatur.

Kavla ut degen och ta ut små pizzor med hjälp av ett glas.

Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg på lite pastasås, ost, sardeller och oliver.

Grädda i ugn på 225°C ca 5 minuter.

Ringla lite olivolja över och garnera med basilika och svartpeppar.

Avsluta med några droppar olivolja på pizzorna.

Goda varma eller kalla.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.