Minestronesoppa

  • Tillagning

Klassisk italiensk minestronesoppa med pasta, lök, morötter, ärtor, pancetta och hönsbuljong.

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Zeta Pancetta
  • 1 gul lök
  • 2  vitlöksklyftor skivade
  • 1 morot skalad och tärnad
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • Några kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar
  • 1 dl gröna ärtor frysta
  • svartpeppar nymalen
  • salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.

Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med pancetta.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Variera din minestronesoppa efter vad du har hemma i skåpen. Det finns inga rätt eller fel. I italien serveras soppan ofta även med riven parmesan.

Skriv en kommentar till "Minestronesoppa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.