Melanzane alla parmigiana

  • Tillagning

Italiensk vegetarisk auberginegrätang med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva auberginerna i 1/2 cm-tjocka skivor.

Lägg i en skål och varva med saltet, låt ligga ca 45 minuter så att vätskan dras ur.

Gör tomatsåsen under tiden. Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg i 2 minuter.

Tillsätt tomater och vitt vin, koka ihop under 15 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen.

Värm ugnen till 200 grader.

Torka av aubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja.

Sätt in plåten mitt i ugnen i 15 minuter så att aubergineskivorna blir stekta.

Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, lite parmesan i en smord (olivolja) ugnsfast form.

Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.

Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Melanzane alla parmigiana"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.