Marinerade räkspett med tagliatelle

  • Marinera räkor
  • Tillagning

Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 16 ASC-märkta vannameiräkor, tinade eller färska
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme.

Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja.

Tillsätt de avrunna tomaterna och vinet, mosa tomaterna och låt koka ihop under 7-8 minuter.

Smaka av med honung, salt och svartpeppar, rör i basilikan.

Koka pastan al dente och låt rinna av i ett durkslag.

Under tiden pastan kokar, trä upp räkorna på spett och grilla 2 minuter på varje sida, salta och peppra.

Blanda pastan i såsen, späd eventuellt med lite pastavatten, ringla över lite olivolja för smaksättning och servera med räkorna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Marinerade räkspett med tagliatelle"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.