Marinerad fetaost i tre olika smaker

  • Tillagningstid

Fetaost är god som den är, men går att variera på många sätt. Här är recept på några riktigt goda marinader!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Smaksättning 1
  • skal av 1/2 citron
  • 1/2 röd chili, skivad
  • några kvistar färsk timjan
  • Smaksättning 3
  • färska finhackade örter, t ex persilja, timjan, oregano
  • 2 vitlöksklyftor, grovskurna
  • 1 msk rostade pinjenötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tärna fetaosten.

Varva fetaosttärningarna med valfri smaksättning i en glasburk.

Häll på olivolja så att det täcker och låt stå i kyl 2-3 dagar för att ta smak.

Väljer du smaksättning 3, ska Fetaosttärningarna rullas i de hackade örterna innan de varvas med övrig smaksättning.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.