Mama Theresas pasta med prosciutto crudo

  • Tillagning

Prosciutto crudo är en italiensk, lufttorkad skinka som passar utmärkt med rostade paprikor, olivolja, plommontomater och vitlök i en god pasta.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på grill.

Dela, skölj och kärna ur paprikan.

Lägg på plåt och ringla över olivolja.

Grilla ca 15 min i ugnen tills skalet blivit svart och går att skala av.

Blanchera tomaterna snabbt i kokande vatten.

Lägg i iskallt vatten och skala av skalet.

Stek vitlöken i oljan i en stekpanna.

Tag upp vitlöken och tillsätt prosciutto, paprika och tomat.

Stek allt i ca 10 min.

Tillsätt salt och peperoncino.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Blanda med de fräsa grönsakerna.

Servera med riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Mama Theresas pasta med prosciutto crudo"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.