Linssallad

  • Tillagning

Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 stjälk blekselleri fint tärnad
  • 1 liten morot fint tärnad
  • 1 liten gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 fpk Zeta Linser Ekologiska sköljda och avrunna
  • 1 msk bladpersilja strimlad
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Fräs selleri, morot, lök och vitlök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

De ska va mjuka med lite kärna kvar.

Låt svalna.

Vänd ner linserna, persiljan och vinägretten i grönsaksblandningen.

Smaksätt med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Linssallad"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.