Långbakade tomater

  • Tillagning
  • I ugnen

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader (eller 100 grader varmluft).

Dela tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Fördela vitlöken och oreganon på, strö över socker, salt och krydda med svartpeppar.

Sätt in plåten mitt i ugnen i 2-3 timmar (eller ännu längre) så att tomater blir lite torrare och skrynkliga och därmed får hög och söt smak.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Långbakade tomater"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.