Lammfärsspett med fetaost och tomatsalsa

  • Tillagning

Saftiga och smakrika lammfärsspett med feta, vitlök och persilja. Tomatsalsa med plommontomater, spansk peppar, koriander och lime.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta finriven eller pressad
  • 1 kruka persilja hackad
  • 1 fpk 150 g Zeta Fetaost smulad i mindre bitar
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 4 plommontomater hackade
  • 1 salladslök tunt skivad
  • 1/2 röd spansk peppar hackad
  • 1 kruka koriander hackad
  • 1 saft från lime
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blötlägg träspetten så att de tål värmen bättre.

Blanda ihop samtliga ingredienser till färsen.

Rulla och trä på spetten.

Blanda tomater, vitlök, salladslök, chili och koriander och smaka av med lime, olivolja, salt, socker och peppar.

Låt stå och dra i rumstemperatur minst 30 minuter.

Blanda potatis med olivolja och lägg i en ugnsfast form.

Rosta i ugn, 220 grader ca 30 minuter.

Krydda med salt.

Grilla lammspetten runt om tills det är klara, ca 6 minuter.

Servera med rostad potatis och tomatsalsa.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Lammfärsspett med fetaost och tomatsalsa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.