La pizza alla Mama Theresa

  • Jäsning
  • Tillagning

Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pålägg till pizza
  • 2 fpk Zeta Mozzarella, italiensk riven
  • 200 g champinjoner skivade
  • 2 msk Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 fpk Zeta Oliver Cerignola, Svarta
  • 2 dl Zeta Pastasås Basilika
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke.

Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt.

Blanda in vetemjöl till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Kavla ut degen till en lagom storlek för en ugnsplåt.

Olja en plåt och lägg på pizzadegen, bred på tomatsås.

Strö över mozzarella och champinjoner.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Tag ut och ringla över olivolja.

Strö över salt och rosmarin.

Grädda ytterligare 5 min.

Toppa med oliver vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "La pizza alla Mama Theresa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.