Krämig dressing med rostad vitlök

  • Tillagning

En smakrik dressing med vitlök, god på både grönsaker och grillat kött.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Rosta vitlöken i ugn 225° ca 20 minuter eller koka vitlöksklyftorna mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min.

Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen.)

Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing.

Smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Om du kokar vitlöksklyftorna blir de mjuka och milda i smaken.

Skriv en kommentar till "Krämig dressing med rostad vitlök"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.