Kalventrecote med brynt lök

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 16 ingredienser

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
entrecote gärna kalv, i bit
salt
svartpeppar, nymalen
2 st
gula lökar, i stora klyftor
1 litet huvud
spetskål, strimlad
200 g
rabarber, i stavar
3 msk
socker
4 msk
vatten
2
vitlöksklyftor, hackade
5 dl
kalvfond (vatten + koncentrerad fond)
1 msk
maizena
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine eller

Gör så här

Tips!

Kalventrecote kan bytas mot fläskkarré eller fläskfilé. Men ugnsstek den då till 65 grader.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco