Kall tomat- och paprikasoppa

  • Tillagning

Gazpacho är soppa på paprika och tomat som ätes kall. Ringla gärna lite god olivolja på!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • tomat- och paprikasoppa
  • 3 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • svartpeppar
  • 8-10 tomater i mindre bitar
  • 2 röda paprika i mindre bitar
  • 1 gurka skalad och i mindre bitar
  • 1/2 rödlök hackad
  • 1/2 vitlöksklyfta hackad
  • 1/2 rödchilipeppar hackad
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa strösocker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa ihop vinäger och olja i en stor skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner alla grönsakerna och låt dra i 30 minuter.

Mixa grönsaksbladningen och späd med vatten till önskad konsistens.

Smaksätt med socker, salt och peppar.

Sila soppan och servera den med några droppa olivolja och krutonger.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Kall tomat- och paprikasoppa"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.