Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme eller två men löken kan läggas in ett par dagar i förväg om man vill.

(10)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(5)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(8)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(3)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(1)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(1)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(2)

Långbakade tomater

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

(1)

Semifreddo med hallon

Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

(3)

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

(6)

Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

(6)

Ägghalvor med räkor och rökt caesardressing

Ägghalvor med italiensk tvist med mild och elegant röksmak.

(4)

Ägghalvor med två toppingar

Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.

(3)

Vinägerinlagd sill

Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

(7)

Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Ungsrostad kål och rötter med smakrik pestovinägrett som passar bra till kött eller kyckling.

(6)

Ugnsbakade fikon med hallonbalsamico och pecorino

Ta fram den goda smaken av fikonen genom att ugnsbaka dem och krydda med pecorino, timjan och hallonbalsamico.

(0)

Balsamicoglaze till revbensspjäll

En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

(17)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(8)

Tiramisu

Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.

(47)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(4)

Parmesan- och mascarponesill

Vinägerinlagd sill med parmesan och mascarpone. Vinägern ger sillen en midare och nyanserad smak.

(4)

Oliv- och kaprissill

Vinägerinlagd sill med oliver och kapris. Vinägern ger sillen en mildare och nyanserad smak.

(0)

Moretta

En specialitet från Fanos hamncaféer - kaffedrink med rom, sambuca och brandy.

(8)

Lyxig Tiramisu med kaffeglass

En lyxigare Tiramisu med kaffeglass, chokladkaka och mascarponemousse. En underbar avslutning på en italiensk middag.

(1)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(0)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(4)

Grillad sparris med parmesan, rucola och balsamico

Grillad sparris som får sin goda smakbrytning av balsamvinäger, olivolja och parmesan.

(2)

Fruktsallad med mangosås

Mangosåsen ger fruktsalladen en extra frisk och söt smak.

(11)

Fruktsallad

En frisk fruktig och knaprig sallad

(11)

Fikon med pecorino och mangosirap

Färska fikon blir lite extra goda tillsammans med lagrad smakrik ost som pecorino eller parmesan.

(0)

Fikon i hallonbalsamico och olivolja

Lyft den söta smaken av fikonen med hallonbalsamico och krydda med en smakrik olivolja

(0)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(7)

Bakade plommontomater med sardeller

Ett riktigt gott tillbehör att servera på buffebordet eller till middagen.

(28)

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico.

(4)

Mangosemifreddo

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.

(8)

Pepparkaka med Gorgonzola Dolce

Pepparkaka med Gorgonzola Dolce är ett gott tilltugg på glöggbuffén.

(4)

Vinägerinkokt lax

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

(27)

Vinägerpicklade grönsaker

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

(5)

Parmesangratinerad fänkål

Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

(12)

Champinjonsallad med citron, rucola och tryffelolja

En frisk och smakfull champinjonsallad smaksatt med tryffelolja och citron.

(4)

Picklade grönsaker

Milt syrade grönsaker i vitvinsvinäger som passar till vinägerinkokt lax men även till kallskuret.

(9)

Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

(68)

Vegetarisk Janssons Frestelse

Det perfekta vegetariska alternativet på julbordet; Janssons frestelse på italienskt vis med soltorkad tomat och fetaost.

(28)

Bresaola med rucola och parmesan

En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

(10)

Sky till porchetta

Smakrik sås som är perfekt till ugnsbakad fläskkarré eller en god köttbit.

(13)

Italienska köttbullar

Polpette al limone e Parmigiano-Reggiano. Klassiska italienska köttbullar med smak av citron och parmesan.

(26)

Chokladkräm med vaniljplommon

En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.

(47)

Matvetesallad med fetaost och rödbetor

En matig sallad med fetaost och rödbetor. God som huvudrätt, eller som tillbehör till grillat.

(20)

Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

Verdure al forno con salsa balsamica - ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett. Det perfekta tillbehöret till både fisk och kött.

(14)

Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter

Servera en citronmascarpone med rostade nötter till fruktsalladen för att förhöja smakerna.

(10)

Osttallrik med rödlökschutney och olivknäcke

Knäckebröd med oliv är otroligt gott tillsammans med goda ostar och en chutney på rödlök.

(0)

Toscansk brödsallad

Mättande och god lunchsallad, perfekt när du har lite gammalt bröd över!

(1)

Minifrittata med sparris och spenat

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

(3)

Citrussallad

En härligt frisk sallad på citrusfrukter, avokado och mangobalsamico.

(10)

Chokladkräm med olivolja och havssalt

Choklad är en säker vinnare i efterrätter. Den här krämen har lite extra finess med smak av olivolja och havssalt.

(39)

Krämig valnötssås med parmesanost

En härlig valnötssås med sina rötter i norditalien. God till kött eller som en krämig sås till nykokt pasta.

(47)

Tiramisù a la Toscana

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.

(15)

Ostbricka

Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!

(0)

Chokladtryfflar med vit choklad

Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.

(0)

Gorgonzolamousse med fikon

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

(0)

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

(6)

Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

(0)

Mandelkaka med mascarponeglass

En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

(32)

Ugnsrostade rödbetor med fetaost

Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

(399)

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

(17)

Brytbröd med oregano och parmesan

Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

(0)

Parmesanchips

Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

(2)

Laxcarpaccio med mango, avokado och chilivinägrett

En fruktig och frisk laxcarpaccio med sting!

(116)

Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater

Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.

(106)

Porchetta

Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

(44)

Vitlöksfräst grönkål

Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök.

(99)

Grönkålschips

Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade.

(509)

Stekt broccoli

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till en god köttbit eller en kycklingfilé.

(104)

Frasiga parmesanpinnar

Tilltugg till fördrinken? Frasiga smördegspinnar är både enkelt och gott.

(43)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.