Jordgubbstarte med tomat, svartpeppar och olivolja

  • Tillagning

Ljuvliga jordgubbar som lyfter i smaken med svartpeppar och olivolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Mascaponefyllning
  • 1 fpk 250 g Zeta Mascarpone
  • 1 citron juice och rivet skal
  • 1/2 dl strösocker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 165 grader.

Blanda samman olivolja, strösocker, florsocker och salt till en jämn smet i en matberedare.

Häll i mandelmjölet, sedan äggen ett i taget och till sist vetemjölet.

Plasta in degen och den vila 30 min i kylen.

Ta sedan ut degen och kavla den tunt.

Klä dina tartskal och baka sedan av i cirka 15 min.

Blanda mascarponen med citronzest, juice och socker.

Fyll botten av tartskalet med ett jämt lager av mascarponeblandningen.

Vispa en fast maräng av äggvitorna och florsockret.

Stryk ut tunt på ett smörpapper och pudra rikligt med färskmalen svartpeppar.

Torka på 100 grader tills marängen har blivit riktigt krispig.

Klicka i mascarponefyllningen i tartskalet och dekorera med jordgubbar, tomater och små flarn av marängen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Jordgubbstarte med tomat, svartpeppar och olivolja"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.