Italienska piroger

  • Jästningstid
  • Tillagning

Frasigt friterade piroger med ost, lätt soltorkade tomater och färska örter. Passar utmärkt som festliga småplock eller som en del av en lyckad buffé. I Italien kallar man dessa piroger Panzerotti.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen löser sig.

Blanda ner resten av vattnet, mjölken, socker, salt och olivolja.

Rör ner durumvete och vanligt vetemjöl till en fast deg som släpper från kanterna.

Fortsätt att knåda degen tills den är följsam och elastisk.

Täck degen med plastfolie och låt jäsa i cirka 2 timmar.

När degen jäst färdigt. Dela den i cirka 20 bitar.

Platta ut och kavla till rundlar.

Klicka på ricottaost i mitten av rundeln, toppa med tomater och lägg på mozzarellaost (se till att den är avrunnen då vätska lätt gör att panzerottin öppnar sig).

Krydda med örter.

Pensla kanterna med vatten och nyp ihop till en halvmåneformad pirog.

Värm frityroljan i en stekpanna med höga kanter tills oljan är cirka 180 grader och fritera pirogerna tills de är gyllenbruna.

Låt rinna av på ett galler eller hushållspapper.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italienska piroger"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.