Italienska köttbiffar med inkokt tomat

  • Tillagning

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Olivoljekokta tomater
Värm olja, krossade vitlöksklyftor och timjan.

Lägg i tomaterna och låt stå på mycket låg värme ca 15 minuter.

Häll eventuellt upp i en glasburk och förvara svalt eller servera tomaterna direkt.

Biffar
Blanda färsen med kapris, sardeller,oliver, vitlök och örter.

Salta och peppra.

Forma till små biffar

Stek biffarna i olivolja ca 5-6 minuter runt om.

Potatismos
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.

Pressa genom en potatispress.

Värm mjölken och blanda med potatisen.

Vänd ner olivolja och parmesanost.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italienska köttbiffar med inkokt tomat"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.