Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm

  • Tillagning

Gorgonzolakrämen serveras som en smakrik dressing till salladen med bresaola.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Gorgonzolakräm.
Smält ner gorgonzolaosten i en kastrull på medelvärme.

Tillsätt mascarpone och mixa slätt med en stavmixer.

Smaka av med vinäger och eventuellt lite salt.

Låt svalna.

Italiensk sallad.
Skölj rucolan i kallt vatten och torka den i en salladsslunga eller på papper.

Häll av kronärtskockorna från lagen

Dela dem i mindre bitar och lägg i en bunke.

Häll av oliverna och lägg dem i samma bunke.

Skölj tomaterna, dela dem och blanda med kronärtskockorna och oliverna.

Vänd ner rucolan tillsammans med Novello och Balsamico, salt och peppar.

Lägg upp allt på ett fat.

Lägg på bresaolan och servera gorgonzolakrämen vid sidan om.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italiensk sallad med bresaola och gorgonzolakräm"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.