Italiensk paj

  • Tillagning
  • I ugnen

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare.

Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15×30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.

Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.

Fördela röran i pajskalet.

Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens.

Salta och peppra lätt.

Slå ricottablandningen över pajen.

Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg.

Låt den därefter svalna något.

Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.

Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.