Italiensk kalvgryta Spezzatino

  • Tillagning

Spezzatino di vitello. En italiensk kalvgryta från norditalien som sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster. Passar bra både till vardags och till fest.

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri.

Fräs grönsakerna i rikligt med olivolja en stor kastrull i 2-3 minuter utan att de får färg.

Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker.

Tillsätt tomatpuré och fräs ihop under en minut.

Tillsätt vin och buljong, koka under lock i cirka en timme.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg i haricots verts som delats i mindre bitar och låt de koka mjuka under 4-5 minuter.

Servera spezzatinon med bröd och en sallad samt lite extra olivolja att ringla över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italiensk kalvgryta Spezzatino"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.