Italiensk Gino med mascarponekräm

  • Tillagning

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g jordgubbar
  • 4 färska fikon
  • 2 nektariner eller persikor
  • 100 g vit choklad
  • 1-2 msk färsk mynta
  • Marcarponekräm
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk  pressad citron
  • 2 msk florsocker
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda ihop alla ingredienser till mascarponekrämen och ställ in i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj frukten. Halvera jordgubbar och fikon och klyfta nektariner eller persika.

Grovriv chokladen.

Lägg all frukt i en liten ugnsform.

Strö över chokladen och gratinera mitt i ugnen 12-15 min.

Servera med mascarponekräm.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italiensk Gino med mascarponekräm"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.