Inlagda grönsaker och svamp

  • Tillagning
  • Låt svalna ca

Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 kg valfri grönsak: champinjoner, aubergine eller zucchini
  • 1-2 schalottenlökar, skivade
  • 5 dl vatten
  • 3 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk
  • 3 vitlöksklyftor, hela skalade
  • 2 tsk salt
  • 6 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • färska örter, t ex basilika, timjan, oregano, bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 färsk röd chili ( kan exluderas)
  • 1-3 lagerblad
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Välj din grönsak att lägga in. Gör rent svampen och skär dem mitt itu.

Skiva aubergine eller zucchini, pensla med olivolja och grilla i het grillpanna.

Koka upp vinäger och vatten. Lägg i din valda grönsak, lök och vitlöksklyftor.

Låt koka 3 – 4 min. Häll av i durkslag och torka ordentligt.

Varva grönsakerna med örter och citronskal i väl rengjorda burkar.

Hetta upp olivoljan till 60 grader, kontrollera med en stektermometer.

Häll olivoljan över grönsakerna och sätt genast på locket, låt svalna och ställ sedan i kylen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Smaktips:

    Zucchini + citronskal + basilika och chili

    Aubergine + citronskal + rosmarin och chili

    Svamp + citronskal, timjan och chili

Skriv en kommentar till "Inlagda grönsaker och svamp"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.