Het pizza med chorizo och mozzarella

  • Tillagning
  • Jäsning

En chorizo- och mozzarellapizza till fredagens middag med dofter och smaker från Italien. Ringla gärna över chiliolja för extra hetta.

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i en bunke och lös upp i vattnet.

Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta i maskin några minuter så att den blir elastisk.

Låt jäsa i 40 minuter.

Gör tomatsåsen genom att fräsa lök och vitlök i olja utan att det tar färg.

Slå på vin, timjan, finkrossade tomater, socker och salt.

Koka upp och låt puttra i minst 15 minuter så att alla smaker kommer fram.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela pizzadegen i fyra bitar som du kavlar ut på ett mjölat bakbord.

Bred på tomatsås och lägg på chorizoskivor, mozzarella och parmesan.

Ringla lite chiliolja över för extra hetta.

Grädda i cirka 10-15 minuter tills osten smält och fått färg.

Servera genast.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.